Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute komt met ‘cloud computing zonder concessies’

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 3 februari 2012 08:00 uur

Interoute heeft een virtueel datacenter gelanceerd, tijdens een demonstratie in Londen. Gisteren maakte het bedrijf het nieuws ook in Nederland bekend.  Bedrijven kunnen met de nieuwe dienst zelf een virtuele server met storage opzetten, en deze zelf ontwerpen, inrichten en beheren. Het VDC van Interoute combineert naar eigen zeggen de voordelen van de publieke cloud met de veiligheid van de privé-cloud.

Het is mogelijk een netwerk te bouwen in één  van de 29 landen waar Interoute actief is. “Het VDC van Interoute is schaalbaar van één server voor één uur naar honderdduizend machines in meerdere landen. De kostenstructuur, waarbij men betaalt naar gebruik, maakt deze dienst even kosteneffectief als de publieke cloud”, aldus Interoute-woordvoerder Lianne van Dijk.

Interoute richt zich op de infrastructuur van de cloud; deze is volledig geïntegreerd in het pan-Europese netwerk van het bedrijf. Klanten kunnen ook kiezen waar ze de fysieke data opslaan om zo wetgeving ten aanzien van de gegevens overzichtelijk te houden.  “Een ander belangrijk aspect is dat Interoute de kosten van datatransfer tussen de VDC-zones of tussen de verschillende VDC-clouds binnen heel Europa niet in rekening brengt. Dus geen kosten voor connection of plaatsing”, aldus Van Dijk.

De service is op dit moment in Londen, Genève en Amsterdam. Later dit jaar wil Interoute VDC uitbreiden naar andere landen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.