Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsofts Hyper-V 3.0 nader bekeken

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 8 februari 2012 08:03 uur

Binnenkort zal Windows Server 8 verschijnen. Deze nieuwe versie bevat belangrijke updates, onder meer een nieuwe versie van de virtualisatiesoftware Hyper-V, dat inmiddels bij zijn 3e versie is aangekomen. Een ding is zeker: Microsoft heeft goed naar de concurrentie gekeken en een hoop nieuwe features toegevoegd.

High Availlability zonder SAN
Een van de nieuwe features die het meest opvalt, is Hyper-V Replica. Hyper-V Replica lijkt een manier te zijn om lokale, draaiende VM’s te kopiëren naar een tweede Hyper-V-server. Deze tweede server mag zelfs in een ander datacenter staan, waardoor er sprake is van een Site Recovery scenario. Hyper-V Replica kan ingesteld worden om eens per x uur een kopie te maken. Voor deze feature is geen dure SAN noodzakelijk.

Meerdere live migrations
De meeste Hyper-V gebruikers weten dat voorgaande versies een beperking hadden in het aantal gelijktijdige migraties dat tussen nodes uitgevoerd konden worden. Hyper-V 2, dat gebundeld werd met Server 2008 R2, ondersteunde slechts een gelijktijdige migratie. Microsoft heeft een harde limiet gezet op 128 gelijktijdige migraties.

Grotere Virtual Machines
Microsoft heeft de resources die aan een VM toegekend kunnen worden, flink verhoogd. Zo kunnen VM’s tot 32 virtuele cores toegekend krijgen.  Een nieuw virtueel hardeschijfformaat (.vhdx) laat toe om niet enkel tot 16 TB per schijf te voorzien. Daarnaast biedt deze .vhdx-oplossing betere bescherming van de data bij bijvoorbeeld stroomuitval. Het maximaal toe te kennen geheugen van een VM bedraagt 1 terabyte.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.