Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Schneider Electric komt met pasklare ‘datacenter in a box’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 februari 2012 08:04 uur

APC at Schneider Electric heeft een eigen versie van een ‘datacenter in een box’ geïntroduceerd. In vier weken kan een compleet datacenter gereed worden gemaakt.

De nieuwe containers van Schneider Electric zijn bedoeld om klanten te bedienen die hoge eisen stellen aan datacenters, maar deze ook snel opgeleverd willen hebben.

De containers hebben naar eigen zeggen een beschikbaarheid van 99,999 procent, een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,5 of minder en werken met Struxtureware management software.

De datacenters worden geleverd (en getest) met racks, UPS-systemen, koeling en andere apparatuur. De nieuwe oplossing kan in vier varianten worden geleverd: met een maximum it-capaciteit van 32kW, 64kW, 80kW en 96kW. In de containers wordt gebruik gemaakt van de ‘hot aisles’ die Schneider Electric zelf ontwikkeld heeft. Het datacenter kan 8 kW stroom leveren voor elk rack met 4U, 8U, 10U of 12U.

Trends
Volgens Kevin Brown, vicepresident van de Data Center Global Solutions-afdeling bij APC at Schneider Electric, zijn er een paar trends te zien bij datacenter operators. Een ervan is de toename van high power density vooral veroorzaakt door virtualisatie. “Bovendien zoeken bedrijven naar manieren om hun kapitaal efficiënter te besteden. Dit doen ze onder meer door de levensduur van huidige datacenter te verlengen of door nieuwe datacenters in fases te bouwen”, aldus Brown.

Standaard
Dankzij deze ontwikkelingen is de behoefte aan management software groot en een meer gestandaardiseerde manier van het ontwerpen en bouwen van datacenters. “Wat wij horen is steeds vaker een verzoek om een ‘x’ MW datacenter met een PUE-waarde van ‘y’ of beter en een bepaalde redundantie. “Details van componenten worden steeds minder belangrijk”, meent Brown.

“Met andere woorden: datacenter professionals zijn op zoek naar een datacenter dat voorspelbaar is in kosten en performance en dat bovendien eenvoudig te beheren is.”

Marco van den akker, 6 februari 2012 9:57 am

Heel mooi concept, als zijnde dat het niet nieuw is. Hp had 10 jaar geleden "containers" volledig uitgerust en klaar voor gebruik.
Innovatiever zijn in mijn ogen de datacenter in a box oplossingen van profitbox.nl
Die kunnen schaalbaar vanaf m2 datacenter opbouwen

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.