Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Schneider Electric komt met pasklare ‘datacenter in a box’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 februari 2012 08:04 uur

APC at Schneider Electric heeft een eigen versie van een ‘datacenter in een box’ geïntroduceerd. In vier weken kan een compleet datacenter gereed worden gemaakt.

De nieuwe containers van Schneider Electric zijn bedoeld om klanten te bedienen die hoge eisen stellen aan datacenters, maar deze ook snel opgeleverd willen hebben.

De containers hebben naar eigen zeggen een beschikbaarheid van 99,999 procent, een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,5 of minder en werken met Struxtureware management software.

De datacenters worden geleverd (en getest) met racks, UPS-systemen, koeling en andere apparatuur. De nieuwe oplossing kan in vier varianten worden geleverd: met een maximum it-capaciteit van 32kW, 64kW, 80kW en 96kW. In de containers wordt gebruik gemaakt van de ‘hot aisles’ die Schneider Electric zelf ontwikkeld heeft. Het datacenter kan 8 kW stroom leveren voor elk rack met 4U, 8U, 10U of 12U.

Trends
Volgens Kevin Brown, vicepresident van de Data Center Global Solutions-afdeling bij APC at Schneider Electric, zijn er een paar trends te zien bij datacenter operators. Een ervan is de toename van high power density vooral veroorzaakt door virtualisatie. “Bovendien zoeken bedrijven naar manieren om hun kapitaal efficiënter te besteden. Dit doen ze onder meer door de levensduur van huidige datacenter te verlengen of door nieuwe datacenters in fases te bouwen”, aldus Brown.

Standaard
Dankzij deze ontwikkelingen is de behoefte aan management software groot en een meer gestandaardiseerde manier van het ontwerpen en bouwen van datacenters. “Wat wij horen is steeds vaker een verzoek om een ‘x’ MW datacenter met een PUE-waarde van ‘y’ of beter en een bepaalde redundantie. “Details van componenten worden steeds minder belangrijk”, meent Brown.

“Met andere woorden: datacenter professionals zijn op zoek naar een datacenter dat voorspelbaar is in kosten en performance en dat bovendien eenvoudig te beheren is.”

ISPam.nl Job board

Marco van den akker, 6 februari 2012 9:57 am

Heel mooi concept, als zijnde dat het niet nieuw is. Hp had 10 jaar geleden "containers" volledig uitgerust en klaar voor gebruik.
Innovatiever zijn in mijn ogen de datacenter in a box oplossingen van profitbox.nl
Die kunnen schaalbaar vanaf m2 datacenter opbouwen

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...