Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN-hack blijft niet zonder gevolgen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 februari 2012 08:05 uur

De OPTA gaat onderzoeken of KPN haar zorgplicht wel voldoende is nagekomen in het kader van de hack waarbij gegevens van klanten op straat zijn komen te liggen.

De telecomautoriteit wijst op de wettelijke plicht die KPN heeft om de privacy van klanten te waarborgen. Ook wil de OPTA vaststellen of het telecombedrijf voldoende heeft gedaan aan preventie. Op zich is dit geen verrassende stap van de OPTA. KPN staat al sinds december onder verscherpt toezicht van de waakhond.

Debat
Iedereen lijkt nu over KPN heen te vallen. Zo heeft het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het incident. En ook de politiek mengt zich nog in de gebeurtenissen. De SP heeft inmiddels aangekondigd een gesprek te willen met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Hij zal de kamer eerst een brief sturen met zijn visie op de gebeurtenissen, maar als deze brief onvoldoende antwoorden geeft, zal de SP een debat aanvragen.

Na de hack stopte KPN de e-mailtoegang voor miljoenen klanten.  Voor een aantal klanten had de hack nog meer gevolgen. Veilingsite Marktplaats sloot de accounts van meer dan 350 klanten die op de lijst van gehackte accounts voorkwamen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.