Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bouw groot datacenter Curaçao kan bijna van start

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 februari 2012 08:04 uur

De plannen voor de bouw van een groot datacenter op Curaçao krijgen steeds meer vorm. Begin 2013 moet de Curaçao Technology Exchange (CTEX) daadwerkelijk live zijn.

CTEX  wordt een belangrijk datacenter voor zowel bedrijven en overheidsinstellingen op de Antillen. Het moet het grootste en meest geavanceerde datacenter en technologisch park in de regio worden.

Het datacenter wordt gebouwd in Seru Mahuma, pal naast de luchthaven van het eiland. CTEX zal bestaan uit om vier grote gebouwen van elk meer dan 5000 vierkante meter groot. Het eerste gebouw van de vier zal volgens het schema in het eerste kwartaal van 2013 gereed zijn, schrijft de Antilliaanse site Versgeperst.com.

Bij het ontwerp van het datacenter is veel aandacht besteed aan natuurrampen zoals orkanen, die in die regio nog wel eens voorkomen en waartegen het datacenter bestand moet zijn. Bovendien komt het 60 meter boven zeeniveau te liggen.

Aannemers
Deze week zal een keuze worden gemaakt wie de vier losstaande datacenterpanden mag bouwen. CTEX had in eerste instantie zes aannemersbedrijven aangeschreven (Ballast Nedam, Betonbouw, Curcon, DusRon Bouwbedrijf, MNO Vervat-Caribbean en Aannemersbedrijf Willemstad). Deze week zal er een keuze worden gemaakt uit de twee finalisten Curcon en DusRon.

Het plan om CTEX te bouwen bestaat al lang op Curaçao. Vorig jaar juli ging CTEX hiervoor al een samenwerking aan met telecombedrijf UTS (United Telecommunication Services). Dit bedrijf gaat onder meer de aansluiting op de onderzeese internetkabels verzorgen en het wordt de ‘preferred provider’ van CTEX.

Connectivity
CTEX moet worden verbonden met vijf onderzeese internetkabels (waaronder Acros, AMERICAS-II, Alonso de Orjeda I, Pan AM Cable systems) en twee nog aan te leggen submarine kabels.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...