Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dot TK wil kostenloos topleveldomein .frl voor Friesland beheren

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 februari 2012 08:04 uur

Dot TK wil het topleveldomein .frl kostenloos als registry beheren. Op die manier hoeft de provincie Friesland alleen de aanvraagkosten voor het domein te betalen aan het ICANN. Dot TK heeft dit gisteren laten weten aan de provincie.

Het gebaar van Dot TK volgt op een eerdere afwijzing van het .frl-domein door de Provinciale Staten: zij verwezen een voorstel van Gedeputeerde Staten om het toplevel domein aan te vragen bij de ICANN vorige week naar de prullenbak. Provinciale Staten vonden de geraamde kosten van ruim vier miljoen euro voor de komende drie jaar te hoog.

Pompeblêd
Als Friesland instemt met het voorstel van Dot TK, resten alleen de aanvraagkosten van 185.000 euro. Dot TK Рeigendom van de Tokelause overheid en telecombedrijf Teletok Рis evenwel geen filantropische weldoener met een pompeblêd als hart. Het bedrijf verdient de kosten terug door advertentie-inkomsten.

Arjan, 17 februari 2012 11:37 am

Lijkt mij een aantrekkelijk aanbod voor de provincie Friesland, hoop echter dat ze het niet aan zullen nemen en toch naar een andere oplossing willen kijken. Heb persoonlijk niets tegen de organisatie Dot TK, maar .tk is niet bepaald een serieus alternatief op .nl, .com etc. Gebruikers van .tk zijn over het algemeen vooral hobbyisten en studenten welke vaak niets uit willen geven voor een domeinnaam. Het imago welke .tk dan ook heeft als TLD is niet bepaald professioneel. Ben ook nog nooit een serieus bedrijf tegen gekomen welke daadwerkelijk een .tk domein op hun visitekaartje heeft staan.

Ik denk dat als Dot TK voor .frl exact dezelfde strategie zal voeren, het imago hiervan binnen no-time hetzelfde zal zijn en men .frl niet als serieus TLD zal gaan zien.

Is het niet veel interessanter als SIDN deze taak op zich zal nemen? Hoeveel zal het nou daadwerkelijk moeten kosten om .frl mee te laten draaien met de faciliteiten welke er al zijn voor .nl? Persoonlijk denk ik niet al te veel daar ik er van uit ga dat de systemen welke er nu zijn de nodige over capaciteit hebben om dit aan te kunnen. SIDN zal van inkomsten op .frl vervolgens de zaken kunnen uitbreiden waar dit nodig mocht zijn. Op wat schoonheidsfoutjes na weten ze tenslotte de .nl zone ook al jaren met een uitmuntend resultaat te beheren.

A, 21 februari 2012 7:19 pm

Nou, als .TK echt dapper is, neemt zo ook de aanvraagkosten voor haar rekening.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.