Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder: behoefte aan IaaS-diensten groeit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 februari 2012 08:04 uur

Previder, leverancier van datacenter- en hostingdiensten, heeft zijn dienstenaanbod uitgebreid met het virtuele datacenter. Volledige controle is het belangrijkste kenmerk van deze Infrastructure as a Service-dienst.

“Bij een virtueel datacenter (VDC) krijg je een pool met resources (CPU, RAM, storage, networking) uit de Previder cloudomgeving die je vervolgens zelf kunt inzetten om virtuele servers te configureren, activeren en beheren via een webinterface”, legt Pieter de Haer van Previder desgevraagd uit.

Het virtuele datacenter kan geïntegreerd worden met een eigen (private cloud) omgeving. Zo zou een webwinkel bijvoorbeeld voor piekperioden extra virtuele servercapaciteit vanuit een VDC kunnen gebruiken.

Previder denkt met het virtuele datacenter (VDC) een enorme stap voorwaarts te hebben gezet in de flexibiliteit, schaalbaarheid en de uptime van cloudcomputing. “Het grootste voordeel is dat je de volledig controle houdt. Je kunt met een VDC bijvoorbeeld binnen een paar minuten een server in de lucht helpen of de hoeveelheid RAM dat aan een server is toegewezen, verhogen of verlagen.”

Volgens De Haer is de tijd nu rijp voor deze dienst. “We merken dat er een groeiende behoefte is aan een betrouwbare IaaS-oplossing die gehost wordt in Nederlandse datacenters, waarbij de klant zelf ‘in control’ blijft en waarmee eenvoudig applicaties van een fysieke server naar een virtuele omgeving (en vice versa) verplaatst kunnen worden.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.