Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Britse isp’s moeten data een jaar opslaan’

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 22 februari 2012 08:00 uur

De Britse regering gaat data van Twitter, Facebook, games en andere online communicatie opslaan, zonder de internet service providers (isp) hierbij te betrekken.  Maar als deze wet doorgaat zijn isp’s wel verantwoordelijk voor de opslag van deze gegevens, die een jaar lang beschikbaar moeten zijn. Daarover klaagt de organisatie Internet Service Providers Association (ISPA).

Het zou niet gaan om het bewaren van de content zelf, maar om informatie over de gebruiker, tijd en locatie waarop de communicatie plaatsvond. De service providers zijn daarnaast bang dat de kosten voor het monitoren en  verzamelen van alle data bij hen komen te liggen. De ISPA  zei maandag dat het wil waken voor transparantie bij het opslaan van privacygevoelige informatie die online te vinden is.

De informatie wordt beschikbaar voor de politie en inlichtingendiensten en is een onderdeel van nieuwe wet- en regelgeving tegen terrorisme. De angst voor een terroristische aanslag neemt in de aanloop van de Olympische Spelen in Londen toe.

De exacte plannen van de Britse regering in het Communications Capabilities Development Programme (CCDP) worden in april bekend gemaakt. De wetgeving zou volgens Britse media in juni 2015 af moeten zijn. De regering zegt in een reactie wel te willen overleggen met  de isp’s en te staan voor een open en vrij internet.

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.