Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

CoolEMAll Project

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 23 februari 2012 08:00 uur

De Europese Commissie heeft een nieuw programma voor datacenters aangekondigd. Dit Cool  Em All project zal software gaan ontwerpen die energieverbruik en besparing kan monitoren. Het is een samenwerking tussen bedrijven organisaties, waaronder The 451 Group, Poznan Supercomputing and Networking Centre en het High Performance Computing Centre University of Stuttgart.

Het Cool Em All project komt met twee tools:

  • Simulation, Visualisation and Decision support (SVD) toolkit. Hiermee kan het energieverbruik nagebootst en verbeterd worden.
  • Energiezuinige hardware: open source ontwerpen gebaseerd op de RECS Compute Box, ook wel een “data centre in a rack” genoemd. Deze bestaat uit high-density servers, met 18 CPU-modules.

Deze tools moeten het mogelijk maken om de relatie tussen High Performance Computing (HPC) en efficiënt energieverbruik te bekijken. Hierbij wordt vooral gelet op de samenwerking van hardware, datacenterfaciliteiten (verwarming en koeling), and applicaties voor energiezuinigheid. Europa wil graag leider in HPC worden, maar dit kost veel energie in datacenters. Het Cool Em All project kan zo bijdragen aan het doel van de Europese Commissie om Europa tot een van de leiders in HPC te maken, op een milieuvriendelijk manier.

De eerste resultaten van het project moeten nog dit jaar bekend worden. Deze moetendan zo snel mogelijk doorgevoerd kunnen worden in commerciële datacenters.

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.