Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duitsers doen onderzoek naar Nederlandse hostingmarkt

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 februari 2012 08:07 uur

Om een beter beeld van de Nederlandse hostingmarkt te krijgen, wordt Nederlandse internet service providers gevraagd een enquête in te vullen van de Duitse bond voor Internetwetenschap eco.

De vragenlijst vorig jaar voor het eerst opgesteld om een beter beeld van de Duitse hostingmarkt te krijgen. Dit jaar probeert de Duitse organisatie ook inzicht te krijgen in de markten in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Het Registrar Atlas-onderzoek, dat tot is gekomen met financiële steun van Verisign, is bedoeld voor alle ondernemingen die diensten leveren op het gebied van domeinnamen, ook als ze dit slechts in geringe mate doen en het niet hun kernactiviteit is, aldus de organisatie.

Vragen die aan bod komen, gaan onder meer over de structuur van de onderneming, welke domeinnaamextensies worden aangeboden en hoeveel domeinen er beheerd worden. Verder wordt er in het onderzoek gelet op trends en het effect op de markt van het nieuwe generieke TLD-programma van de ICANN.

Veel kleine partijen
Vorig jaar bleek uit het onderzoek onder meer dat de hostingmarkt in Duitsland bestaat uit heel veel kleine partijen. Meer dan de helft van de Duitse hosters (59 procent) telde toen minder dan tien werknemers. In totaal bleek 81 procent van de ondervraagde hostingbedrijven minder dan 50 werknemers te hebben.

De enquête van dit jaar is nog tot en met 29 februari in te vullen. Onder de mensen die de vragenlijst invullen, worden twee iPads verloot.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.