Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NDIX neemt PoP in het nieuwe BIT datacentrum in gebruik

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 september 2006 20:31 uur

De NDIX, not-for-profit internet exchange en digitale marktplaats, heeft een nieuwe Point of Presence (PoP) in het nieuwe datacentrum van BIT in Ede in gebruik genomen. Bij de totstandkoming van de NDIX en de nieuwe locatie in Ede waren betrokken, de NDIX, BIT, de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Als internet exchange is het unieke aan de NDIX, dat het PoP’s die geografisch relatief ver uit elkaar liggen, waarbij er tot nu toe al PoP’s waren aan de locaties Enschede, Almelo, Hengelo, Den Bosch, Arnhem, Deventer, Zwolle, Hardenberg en Doetinchem en in Duitsland aan de locaties Emsdetten, Münster en Steinfurt.

Naast een standaard Internet Exchange is de NDIX ook een digitale marktplaats, waarbij netwerk dienstverlening tegen lage kosten kunnen worden uitgewisseld door partijen die zijn aangesloten, omdat er geen extra kosten zijn voor het verkeer dat wordt gedaan. Daarnaast is het ook mogelijk om vestigingen via een VLAN over de NDIX te verbinden, tegen zeer lage kosten, omdat er geen extra kosten hoeven te worden gemaakt voor het dataverkeer.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van de NDIX

Met de NDIX-locatie bij BIT in Ede wordt het aanbod en de kwaliteit van de dienstverlening in Ede sterk verbeterd. Daarbij zorgt de NDIX er tevens voor dat ook dienstverlening van en naar andere steden zonder aanvullende kosten mogelijk is.

Michel van Osenbruggen, directeur van BIT

Klanten die hun apparatuur onderbrengen in het datacenter van BIT zijn niet verplicht ook diensten af te nemen van BIT. Wij maken het met deze stap juist mogelijk voor onze partners hun markt uit te breiden en diensten aan te bieden aan andere bedrijven die zijn aangesloten op het NDIX-netwerk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.