Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch slaagt voor AMS-IX certificering

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 maart 2012 08:04 uur

Het datacenter van EvoSwitch voldoet aan de richtlijnen van de AMS-IX en mag vanaf nu het logo AMS-IX Certified dragen.

De toekenning van het certificaat komt op een moment dat de eerste 100 Gigabit Ethernet backbone van de AMS-IX wordt geactiveerd bij EvoSwitch. “We gaan nu tests uitvoeren met de Point-of-Presence en in mei zal de PoP van de AMS-IX waarschijnlijk live gaan”, vertelt EvoSwitch-directeur Eric Boonstra in gesprek met ISPam.nl.

De AMS-IX heeft de accreditatie in 2009 in het leven geroepen om naar eigen zeggen ‘een objectief instrument te ontwikkelen waarmee de kwaliteit van datacenters die AMS-IX-aansluitingen verkopen gemeten kan worden’. Om zo’n AMS-IX-accreditatie te krijgen, wordt een datacenters eerst onderworpen aan een audit door het Britse bureau Capitoline.

De inspecteurs van Capitoline hebben in januari van dit jaar EvoSwitch bezocht, vertelt Boonstra. “Dat was best spannend want het is lang niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet omdat  het een zware inspectie is.” Maar deze week kwam de brief met de positieve uitslag.

Hoewel EvoSwitch al sinds 2010 reselling partner is van de AMS-IX, is deze toekenning belangrijk, aldus Boonstra. Het maakt het datacenter vooral voor buitenlandse partijen interessanter, meent hij. “Vooral internationale bedrijven zijn vaak op zoek naar datacenters waar de AMS-IX een PoP heeft staan.”

Buiten Amsterdam
Het heeft volgens Boonstra lang geduurd voordat EvoSwitch in aanmerking kwam voor een Point-of-Presence van de AMS-IX. Dit kwam omdat de AMS-IX alleen aansluitingen zocht in Amsterdam zelf, en niet in Haarlem.

AMS-IX startte de introductie van 100GE-poorten vorig jaar, als voorbereiding op de verwachte toename in de vraag naar intensiever gebruik van internet en grote hoeveelheden data. Het streven is om klaar te zijn voordat grote evenementen als de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal later dit jaar beginnen, omdat tijdens deze live-evenementen de vraag naar videostreaming meestal veel hoger is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.