Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Sedo: Verkoop domeinnamen 2011 gelijkgebleven

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 29 februari 2012 08:00 uur

De handel in geregistreerde domeinnamen is ongeveer gelijk gebleven in 2011 ten opzichte van het jaar ervoor. Dat zegt Seldo naar aanleiding van hun domeinstudie.

.nl-domeinen komen op een achtste plaats, na onder andere populaire extenties als .com, .de en .co.uk. Het aantal verkochte domeinen met .nl steeg met ongeveer een derde naar 578 in 2011. Bovendien kwamen nieuwe extenties .me en .co kwamen in de top 10 van meest verkochte domeinnamen binnen.

De gemiddelde prijs van een .nl domein daalde wel sterk vorig jaar. In 2010 was de waarde gemiddeld 1686 euro en in 2011 slechts 1064 euro. Ook gemiddelde prijs van domeinnamen daalde. Bracht een domeinnaam voor Sedo in 2010 1748 euro op, in 2011 was dat 1516 euro.

Sterke markt
Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders veel domeinnamen aankopen; zij komen op de vierde plaats in de lijst van kopers van domeinnamen. Lianne van Hoorn, Sedo’s Regional Manager Benelux vindt het opvallend, vooral omdat Nederland geen eigen kantoor heeft. “Nederland wordt door één persoon vanuit Keulen bediend en daarnaast is Sedo’s website  niet in de Nederlandse taal beschikbaar. De Nederlandse markt is een sterke markt waar de komende jaren nog groei te verwachten is.”

Van alle .com domeinen verkocht gambling.com voor het meeste geld: 2,5 miljoen dollar. Voor .nl domeinen was dit krant.nl dat voor 35.000 euro werd verkocht. Sedo verkocht in 2011  in totaal 40.000 domeinnamen voor meer dan 60 miljoen euro.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.