Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verkoop servers flink gedaald in vierde kwartaal 2011

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 maart 2012 08:06 uur

Serverfabrikanten hebben in het vierde kwartaal veel minder servers verkocht dan in dezelfde periode in 2010. Gartner publiceerde gisteren cijfers over de wereldwijde servermarkt: in Europa daalde de omzet met bijna 8 procent.

Vooral HP, IBM en Fujitsu kregen een flinke tik. HP zag haar omzet op serververkopen in het vierde kwartaal teruglopen met bijna 11 procent, IBM met ruim 8 en Fujitsu zag haar omzet op servers met bijna 17 procent dalen. Dell verkocht juist meer servers en boekte een omzetgroei van bijna 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Gartner schrijft de tegenvallende verkopen toe aan enerzijds de financiƫle situatie, maar ook aan het tekort aan harde schijven waardoor leveranciers niet aan de vraag hebben kunnen voldoen. Het tekort aan schijven is ontstaan door diverse natuurrampen in Japan en Thailand, waar de fabrieken staan die dergelijke onderdelen maken.

Johan, 1 maart 2012 10:09 am

Wederom een jaar dat SuperMicro zowel gaar omzet als haar netto winst met een aanzienlijke hoeveelheid miljoenen heeft zien groeien :).

Als Gartner zich beter in de markt zal verdiepen en breder kijkt, zal het eind resultaat mogelijk minder negatief zijn. Al jaren op rij groeit SuperMicro ten koste van de andere merken. Complete atoomonderzoek en ruimte centra's zijn in de laatste jaren overgegaan van merken als IBM en HP naar SuperMicro... De omzet verschuift, langzaam maar zeker bevestigen andere merken hun kwaliteit. Naast SuperMicro zijn er zo nog andere merken welke het goed.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.