Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe richtlijn duurzaamheid voor datacenters

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 2 maart 2012 08:01 uur

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft een nieuwe richtlijn ontwikkeld voor de duurzaamheid van datacenters. De eerste datacenters van onder andere EvoSwitch en Ziggo zijn inmiddels bezig met de certificering.

Volgens de organisatie zouden datacenters volgens de Britse Breeam-methode (Building Research Establishment Environmental Assesment Method) niet te beoordelen zijn volgens bestaande nieuwbouwrichtlijnen. De wegingsfactoren worden daarom nu voor datacenters aangepast. EvoSwitch, Ziggo en AgentschapNL werken mee aan de ontwikkeling van de nieuwe richtlijn van DGBC. Door het implementeren en feedback geven op de procedure dragen de bedrijven bij aan verbetering van het certificaat.

EvoSwitch gaat de nieuwe richtlijn toepassen op het nieuwe datacenter in Haarlem. “Het is heel belangrijk dat we slim omgaan met de hoeveelheid warmte die straks vrijkomt. Om dit probleem te tackelen hebben we inmiddels een eigen Free Cooling-concept ontwikkeld.”

De DGBC, een non-profitorganisatie die staat voor verduurzaming van de bebouwde omgeving, zegt dat er al langere tijd behoefte bestond aan een dergelijke richtlijn: “De effectiviteit van een datacenter wordt bepaald door de hoeveelheid stroom die de servers bereikt (power usage effectiveness). Belangrijke vragen aan de ontwikkelaars van datacenters zijn: heeft u het uiteindelijke energieverbruik berekend en: wordt het energieverbruik flexibel en geleidelijk opgebouwd?”

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.