Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloud Industry Forum komt met juridisch platform

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 8 maart 2012 08:00 uur

In Engeland heeft het Cloud Industry Forum (CIF) een platform opgericht om juridische problemen binnen de cloud bespreekbaar te maken. Het Cloud Industry Legal Forum is een onderdeel van CIF. Het platform wil onder andere een juridisch framework opstellen voor de cloud computing branche.

De CILF zal vooral optreden als een adviesraad voor alle juridische zaken omtrent cloud computing. Het doel is vooral om de bestaande onzekerheid en onduidelijkheid over wetgeving en de cloud weg te nemen. Leden van het platform zijn onder andere Hogan Lovells, Arthur Cox, Bird & Bird, DMH Stallard, Eversheds, Latham & Watkins LLP, Palmer Biggs Legal, en Wragge & Co.

Belangrijke onderdelen van dit nieuwe framework zijn de verschillende soorten clouddiensten, definities en niveau van deze diensten, aansprakelijkheid binnen de cloud, toegepaste wetgeving en data van klanten. Daarnaast willen de CILF-leden duidelijkheid verschaffen over de toekomst van wetgeving binnen de cloud in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Conor Ward, partner bij Hogan Lovells, wordt de voorzitter van het platform. Een van de eerste initiatieven van de groep is het bekijken en eventueel beoordelen van de EU-voorstellen voor databescherming, aldus Ward.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.