Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN wil discussie over whois-gegevens

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 maart 2012 08:03 uur

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) komt deze week bijeen in Costa Rica. De belangrijkste onderwerpen op de agenda zijn een discussie over de whois-gegevens en de uitbreiding van het toplevel domeinsysteem.

Voor de 43e bijeenkomst van de ICANN heeft de organisatie een tropische locatie uitgekozen. Costa Rica is volgens de president van het eiland, Laura Chinchilla, het tweede land van Latijns-Amerika met de hoogste connectiviteit.

In onze ogen stelt het echter nog niet zoveel voor. Costa Rica is bijvoorbeeld van plan om door de aanleg van een breedband kabelnetwerk de breedbandpenetratie in het land te verhogen van 7 procent op dit moment tot 15 procent in 2014.

De ICANN-bijeenkomst duurt officieel van maandag tot en met vrijdag. Een belangrijk onderwerp op de agenda is de herziening van de whois-gegevens. De Generic Names Supporting Organization, de belangrijkste beleidsmaker binnen de ICANN, presenteert komende woensdag een rapport over de whois-gegevens en hoe registrars daarmee omgaan. Dit moet een debat binnen de gemeenschap op gang brengen.

Verder zal er uiteraard veel gesproken worden over de invoering van de generieke toplevel domeinnamen. De eerste inschrijftermijn is nu gaande en wordt volgende maand afgerond. Binnen enkele maanden zal blijken welke TLD’s zijn aangevraagd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.