Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Virgin start wifi in metro Londen

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 16 maart 2012 08:02 uur

Virgin Media mag wifi gaan verzorgen in de Londense metro. In 80 stations zal het internet nog voor de Olympische spelen in de zomer van dit jaar beschikbaar zijn. Daarna zal Virgin het wifi-netwerk voor eind 2012 op nog 40 stations in gebruik nemen.

Virgin zegt hierover in Britse media: “We zetten het glasvezelnetwerk van Virgin in voor miljoenen mensen in Londen. We zijn erg blij dat we deze gratis wifi-dienst deze zomer kunnen lanceren.”┬áHet 4G- internet zal vanaf juli beschikbaar zijn in de aankomsthallen, roltrappen en op de perrons. Tot de Olympische spelen is de internetservice gratis beschikbaar. Daarna wordt het een betaalde dienst voor mensen die geen klant zijn van Virgin.

Niall McDonald, journalist in Londen, voorziet enkele problemen met de nieuwe service: “Ik denk dat het erg nuttig is voor de mensen in Londen. Miljoenen gebruiken elke dag de metro en het internet kan helpen om onderweg te werken of social media te gebruiken. Maar het probleem is dat het enkel beschikbaar is op de perrons en roltrappen. Zodra de metro onderweg is naar een ander station is er geen verbinding. Het is bovendien ook jammer dat het een betaalde service wordt na de Spelen. ”

Een andere Britse ISP, O2, zegt in de aanloop naar de Olympische Spelen het grootste internetnetwerk van Europa uit te rollen in Londen, om zo te kunnen concurreren met Virgin. Dit wifi-netwerk is alleen bovengronds te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.