Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

One.com voert opslagruimte hostingpakketten op

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 19 maart 2012 08:02 uur

One.com, een van Europa’s grootste hostingproviders, heeft kort voor het weekend de grootte van de meeste shared webhostingpakketten verhoogd.

Het instappakket met 3GB ruimte is opgewaardeerd tot 5GB. Het pakket met 10GB webruimte is opgeschroefd tot 30GB, het 40GB-pakket beschikt nu over 60GB ruimte en 100GB is opgehoogd tot 120GB.

De uitbreiding is volgens de provider nodig omdat er bij consumenten een steeds grotere behoefte is aan webruimte, niet alleen voor webhosting en e-mailaccounts, maar ook omdat ze steeds meer bestanden zoals foto’s, documenten en muziek willen opslaan en delen. Dit wordt mede veroorzaakt door het toenemende gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, aldus One.com.

“De opkomst van cloud computing en de technologische vooruitgang in webservices zorgt ervoor dat veel consumenten online bestanden delen met familie, vrienden en collega’s”, verklaart Thomas Medard Frederiksen, COO bij One.com. “Met de uitbreiding van de webruimte reageren we hierop.”

Het van oorsprong Deense One.com, dat ook een saleskantoor in Nederland heeft, telt ongeveer 150 medewerkers en bedient naar eigen zeggen ruim 900.000 klanten.

Pieter, 19 maart 2012 9:25 am

Het grote probleem bij One.com is dat men zeer strikte eisen heeft met betrekking tot de belasting op het account, zo is men wel heel snel met websites op zwart zetten (zonder enig overleg).

Ook zijn de accounts enorm traag....waarschijnlijk te danken aan de enorme overselling. (en ik spreek uit ervaring)
Ook support laat te wensen over de helpdesk is onkundig en hulp hoef je echt niet te verwachten.

Het zoethoudertje om de pakketten te vergroten is dan ook niets meer dan een wasse neus en slechts gedaan om het aantal vertrekkende klanten te compenseren om nieuwe klanten aan te trekken.

De onvrede is niet alleen van mijn kant lees maar eens de onvrede over hun: http://bit.ly/y63RwS

Beter een Nederlandse host kiezen

Johan, 20 maart 2012 12:50 am

Uhhh... Is er iemand advertentie voorafgaande aan de titel vergeten te beschrijven of ben ik de enige welke dit een verkapt reclame praatje vind?

Misschien wel zo eerlijk als pakket aanpassingen van andere partijen voortaan ook een vermelding krijgen?

Karel, 20 maart 2012 10:06 am

@Johan
Nu ik denk dat je dan eerder betere maatjes met Arnout Veenman zal moeten worden, deze gaat alleen maar in zee met maatjes en vriendjes

Arnout Veenman, 20 maart 2012 3:03 pm

@Johan, Karel, de laatste tijd zijn we meer gaan focussen op nieuws uit de branche, waar dit bericht ook een uitvloeisel van is. Dus stuur eens een persbericht in als je ook dit soort "reclame" op ISPam.nl wilt, daar hoef je niet eens maatjes met mij voor te worden. Dat laatste heeft ook weinig zin overigens, gezien ik mij vooral toeleg op stukken met een juridische inslag en de collega's de hoofdmoot van het nieuws voor hun rekening nemen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.