Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Britten vieren 10 miljoenste .uk-registratie

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 maart 2012 08:03 uur

Het is feest in Engeland. In ieder geval aan de Edmund Halley Road in Oxford waar de Britse registry Nominet is gevestigd, want de grens van 10 miljoen .uk-domeinnamen is bereikt.

Daarmee is het Britse toplevel domein (TLD) de vierde populairste internetextensie (na .com, .de en .net).

Het landendomein .uk werd in 1985 opgezet. Pas vijftien jaar later waren er een miljoen domeinnamen geregistreerd die eindigen op .uk. Sindsdien is het Britse toplevel domein echter snel gegroeid want op dit moment – twaalf jaar na de 1 miljoenste domeinnaam – is het aantal Britse domeinnamen vertienvoudigd, aldus de registry Nominet.

Engeland kent een groot aantal subvarianten van .uk. De bekendste en populairste is ongetwijfeld .co.uk. Daarnaast bestaat er voor officiële overheidsinstanties de extensies .gov.uk. En voor bedrijven die in Engeland zijn gevestigd, is er om een ltd.uk-domeinnaam te registreren en voor academici is er .ac.uk.

Verder kent Engeland ook nog .org.uk (bedoeld voor organisaties) en .me.uk (persoonlijke sites). Deze laatste twee extensies zijn overigens sinds 2007 alleen maar in populariteit gedaald, zo blijkt uit het jaarverslag van 2011 van Nominet.

Langer
Het feestje van .uk wordt door Nominet ook aangegrepen om een belangrijke verandering aan te kondigen voor nieuwe houders van een Britse domeinnaam. Vanaf mei is het namelijk mogelijk om .co.uk en .org.uk-domeinnamen langer dan de vaste periode van twee jaar te registreren. Dit zal via een uitgebreide marketingcampagne door Nominet bekendgemaakt worden.

Ook in .NL
Ook in Nederland is het binnenkort feest. Over ongeveer een maand verwacht de SIDN de grens van 5 miljoen .nl-adressen te bereiken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!