Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Registrars tevreden over SIDN’

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 20 maart 2012 08:01 uur

Registrars in Nederland zijn tevreden over de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Dit blijkt uit de Registrar Tevredenheidsmonitor (RTM) die in de tweede helft van 2011 in opdracht van de SIDN is uitgevoerd en waarvan maandag de resultaten zijn gepubliceerd.

De ondervraagde registrars geven de SIDN een overall score van 7,6 (in vergelijking tot 7,5 in 2010). Uit het onderzoek blijkt volgens de SIDN duidelijk dat het imago van de .nl-registry onder registrars is verbeterd. Wat wel opvalt in de resultaten, is dat de tevredenheid van registrars over andere registrties als EURid en DNS.be is gedaald van 8 naar 7,6.

Standaardantwoorden
De respondenten blijken persoonlijk contact en het contact met de afdeling relatiebeheer van de SIDN te waarderen. Over de supportafdeling en standaardcommunicatie zijn ze minder tevreden, die beoordeling daalt van 7,6 naar 7,1 . Als reden hiervoor geven respondenten onder andere de matige standaardantwoorden van de supportafdeling.

Waardering voor de techniek van het registreren bleef gelijk met een 7,7. EPP-gebruikers waarderen het registratie- en mutatieproces hoger dan de webinterface voor gebruikers. Bovendien zijn de registrars minder tevreden over de gebruiksvriendelijkheid (6,3), duidelijkheid van de webinterface (6,8) en de niet-geautomatiseerde processen (het aanvragen van EPP-whitelisting of Whois-ontheffing).

De SIDN wil naar aanleiding van de resultaten de snelheid van e-mailbeantwoording opvoeren, meer inzicht geven in communicatie over de achtergrond van zaken en een verbetering van de webinterface invoeren.

Het onderzoek onder Nederlands- en Engelstalige registrars is voor de derde keer uitgevoerd door MediaTest. Het is niet duidelijk hoeveel registrars aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Lennie, 21 maart 2012 11:14 pm

En volledige DNSSEC uitrol is geplanned voor week 20.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.