Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Grootste CDN-netwerk activeert IPv6

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 maart 2012 08:06 uur

Akamai, ’s werelds grootste content delivery network (CDN), gaat vanaf april haar diensten ook over IPv6 aanbieden. Akamai is wereldwijd verantwoordelijk voor een kwart van het internetverkeer en heeft 95.000 servers in 71 landen verbonden met 1900 netwerken.

Het engineering team is ruim twee jaar beziggeweest met de voorbereidingen. Aanvankelijk was het de bedoeling om eind 2011 de overstap al te maken maar door de grote diversiteit aan services is er  vertraging opgelopen. Wel worden er sinds eind vorig jaar al tests uitgevoerd. Momenteel is circa 0,5 procent van het totale verkeer IPv6-gerelateerd.

Akamai kan voor klanten ook de IPv6 naar IPv4-transitie verzorgen door de CDN-leverancier als edge-netwerk te gebruiken. Grote klanten zoals de Amerikaanse overheid kunnen  hierdoor voldoen aan de wet die president Obama in het leven heeft geroepen, waarin verplicht wordt publieke websites voor 30 september 2012 geschikt te maken voor IPv6.

Het engineering team laat weten nog wel problemen tegen te komen met de routering van het internetverkeer. Dit komt met name omdat sommige providers nog geen IPv6 ondersteunen, waardoor er vreemde en lange routes ontstaan. Akamai hoopt dat haar klanten uiterlijk 6 juni 2012 – tijdens wereld IPv6 dag – alle diensten actief heeft.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.