Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vodafone mengt zich in hosted telefoniemarkt

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 april 2012 08:05 uur

Na de markt voor glasvezel stort Vodafone zich nu ook op de markt voor hosted telefonie. De kennis en kunde van deze markt heeft de operator in huis gehaald met de overname van het bedrijf TeleSpectrum uit Capelle aan den IJssel. Gisteren werd de overname aangekondigd.

Dankzij de overname zal Vodafone nog deze maand hosted telefoniediensten voor de zakelijke markt aanbieden. Naar eigen zeggen speelt Vodafone met de nieuwe clouddienst in op de toenemende behoefte van het mkb om de telefooncentrale en het onderhoud ervan uit te besteden.

Ambitie
De markt voor hosted telefonie in Nederland is gefragmenteerd en kent veel aanbieders. Vodafone heeft als ambitie over drie jaar de grootste te zijn in de markt voor hosted telefonie. Geschat wordt dat hosted telefonie tegen die tijd is verdubbeld en goed is voor een omzet van 200 miljoen euro.

Volgens een woordvoerder van Vodafone is hosted telefonie in deze economische situatie erg aantrekkelijk omdat bedrijven geen hoge investeringskosten meer hebben. Ook zouden ondernemers overzicht willen hebben in het woud van facturen die ze nu ontvangen van diverse communicatie-aanbieders.

Versterking
De overname van TeleSpectrum is een van de manieren waarop Vodafone bezig is zijn positie in de markt voor vaste en hosted telecomdiensten te versterken. In 2010 en 2011 ging de provider samenwerkingen aan met Eurofiber en Reggefiber, voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven en consumenten.

Alle 65 medewerkers van TeleSpectrum treden per direct in dienst bij Vodafone. Het merk TeleSpectrum zal op termijn wel verdwijnen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.