Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Software nog niet klaar voor IPv6

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 3 april 2012 08:01 uur

Eén op de zeven informatiesystemen kunnen mogelijk stoppen met werken bij de overgang naar IPv6. Dat zegt de Software Improvement Group (SIG) na onderzoek onder 145 software-systemen. Het aantal systemen dat mogelijk uitvalt is toegenomen ten opzichte van 2010, toen was het nog één op de twaalf.

Tobias Kuipers, technisch directeur van SIG, zegt dat de systemen op korte termijn moeten worden aangepast om te kunnen werken met IPv6. “Bij tijdige aanpassing is dat relatief weinig werk. Als je pas tijdens de testfase of productiefase van het system ontdekt dat het systeem niet blijft werken en je moet dan een project starten om het systeem te repareren, kunnen de kosten oplopen tot 1 miljoen euro per systeem.” De gemiddelde kosten voor de aanschaf van de onderzochte systemen zijn 3,4 miljoen euro.

In Azië zijn de IPv4-adressen inmiddels uitgeput en in Europa zal dat naar schatting halverwege 2012 gebeuren. Bedrijven en organisaties moeten dus hard aan de slag om de systemen klaar te maken voor IPv6. Op 6 juni wordt door de Internet Society opnieuw een IPv6-dag georganiseerd om het nieuwe Internet Protocol te testen en in gebruik te nemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.