Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OPTA: ‘Triple Play goed voor de consument’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 mei 2006 18:50 uur

De OPTA meldt ons in haar jaarverslag en marktmonitor dat de consument flink profiteert van de concurrentiestrijd die is los gebarsten op de telecom- en internetmarkt, waarbij de belangrijkste strijd gaat tussen de oud-monopolisten. In de linkerhoek oud-telecom-monopolist KPN en in de rechterhoek ‘de kabelaars’ welke in een felle strijd verwikkeld zijn om de gunst van de consument op het gebied van telecom, internet en televisie.

Om de diensten te gebruiken wordt tegenwoordig veelal gebruikt gemaakt van maar één enkele aansluiting, die gebruikt wordt voor alle diensten, wat de consument fikse kortingen en en soms ook meer gebruiksgemak oplevert. De OPTA vergeet in haar jaarverslag en marktmonitor te melden dat de consument veel kwetsbaarder wordt door enkel gebruik te maken van die éne enkele aansluiting, want de afhankelijkheid van de afgenomen diensten wordt ook telkens groter. Als die éne enkele aansluiting om welke reden dan ook niet werkt, ben je als digiburger bijna volledig afgesloten van de buitenwereld, bijna, gezien onze mobieltjes dan gelukkig nog wel werken.

De conclusie die de OPTA trekt is dat zij voor de concurrentie verantwoordelijk zijn, een andere conclusie die ze trekken is dat de enorme breedband penetratie van 23 breedband aansluitingen per 100 huishoudens in Nederland veroorzaakt is door de huidige concurrentie en wie is er, aldus de OPTA, daar voor verantwoordelijk….?!

Dames van de OPTA, jullie kunnen gerust zijn, de subsidie voor 2007 is weer veiliggesteld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.