Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Onbekend bedrijf bouwt derde mega-datacenter in Prineville

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 april 2012 08:05 uur

Naast de enorme datacenters van Apple en Facebook, krijgt Prineville in Oregon een derde mega-datacenter op haar grondgebied. Onder de codenaam Project Jasper wordt binnenkort gestart met de bouw, zo melden lokale nieuwsbronnen.

Volgens die bronnen gaat Rackspace schuil achter de codenaam. Dat bedrijf heeft al eerder grote belangstelling getoond voor vestiging in Prineville, maar week toen uit naar Port of Morrow – eveneens in de staat Oregon – waar ook Amazon grote centra heeft gehuisvest.

Extra capaciteit
Volgens Amerikaanse vakmedia kan Port of Morrow niet de benodigde stroom leveren voor nog een groot datacenter. Prineville kan dat sinds kort wel: onlangs werd 400 megawatt aan capaciteit toegevoegd aan het stroomnet, juist om de datahuizen te kunnen faciliteren. Dat zou de reden zijn voor Rackspace om alsnog naar Oregon te komen. Het nieuwe datacenter is gepland op zo’n twee kilometer van het Facebook-terrein.

Het kleine stadje Prineville werd door Facebook op de kaart gezet toen Zuckerberg c.s. hier hun grootste datacenter bouwde voor ruim 200 miljoen dollar. Het gebouw gebruikt net zo veel stroom als alle huishoudens in het stadje bij elkaar opgeteld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.