Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NL-ix gaat samenwerken met Belgische FreeBIX

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 11 april 2012 08:07 uur

De Netherlands Internet Exchange (NL-ix) gaat samenwerken met FreeBIX, een Belgische internetexchange. De bedrijven gaan hun diensten integreren, bij de uitbreiding van NL-ix naar België op 1 juni van dit jaar.  Leden van FreeBIX hebben daarmee ook toegang tot de netwerken van de NL-ix-leden.

NL-ix gaat deze zomer haar diensten aanbieden vanuit datacenters in Antwerpen en Brussel. De nieuwe samenwerking biedt leden direct toegang tot internationaal internetverkeer voor alle leden. Het gaat dan zowel om traditioneel peering-verkeer, maar ook om de nieuwere diensten als (virtuele) ethernetverbindingen en OnePort-aansluitingen waarbij ook gelijk de AMS-IX ontsloten wordt”, zegt Jan Hoogenboom, directeur van NL-ix.

NL-ix heeft inmiddels meer dan 290 leden en is daarmee één van de grotere internetexchanges in de wereld. Het bedrijf is een jaar geleden overgenomen door KPN. 

Geert Hauwaerts, voorzitter van de FreeBIX is ook blij met de nieuwe samenwerking. Het nieuwe aanbod van partners, in combinatie met eenvoudige toegang tot Nederlandse providers en de AMS-IX, opent heel wat nieuwe mogelijkheden. De Belgische markt krijgt er een nieuwe speler met een uitgebreid dienstenportfolio bij.”

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.