Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe datacenters van Equinix en Interxion

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 april 2012 08:03 uur

Het aantal datacenters in Europa is deze week verder uitgebreid. Equinix kondigde gisteren de bouw van een nieuw datacenter in Zurich aan. Ook wordt het datacenter in Genève uitgebreid. En collegabedrijf Interxion heeft de deuren geopend van haar nieuwe datacenter in Londen.

In november vorig jaar werd de bouw van het nieuwe datacenter in de City of London al aangekondigd. Deze week is het tweede datacenter van Interxion (LON 2) in de Britse hoofdstad geopend. Het gaat om een oppervlakte van 1700 vierkante meter aan datacenterruimte met aansluiting op zo’n vijftig carriers.

Zurich
Ook concurrent Equinix is aan het uitbreiden in Europa, en dan met name in Zwitserland. Vanwege de toenemende vraag naar goede en veilige netwerkaansluitingen in Zwitserland, bouwt Equinix een heel nieuw datacenter Zurich. Het wordt de vijfde International Business Exchange (IBX) van Equinix en heet daarom ZH5.

ZH5 komt ruim zes kilometer van Zurich te liggen en is waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar klaar voor opening. Het biedt ruimte aan 420 cabinets en heeft een oppervlakte 6670 vierkante meter datavloer. Het nieuwe datacenter wordt verbonden met circa 75 carriers.

Daarnaast breidt Equinix ook de capaciteit van haar tweede datacenter in Genève uit. Dit is volgens het bedrijf nodig omdat de eerste fase (835 m2) van GV2 al binnen twee jaar was uitverkocht. De uitbreiding, of tweede fase, is 720 vierkante meter groot. Het datacenter ligt in het Franse deel van Zwitserland en connecteert met ruim 40 carriers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.