Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder krijgt datacenter in voormalig beurscomplex

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 april 2012 08:03 uur

De Odin Groep, het moederbedrijf van Previder, verbouwt de beurshal op het Expo Business Parc in Hengelo tot een datacenter.

Het voormalige beurscomplex Expo Center wordt omgetoverd tot een it-omgeving dat de naam Expo Business Parc heeft gekregen.

Onderdeel van de plannen is de ombouw van  het beursgebouw tot een groot, modern en energiezuinig datacenter (PDC1) dat Previder naast het huidige datacenter (PDC2) in gebruik zal nemen. Het nieuwe kantoorpand en het datacenter zullen medio 2013 in gebruik worden genomen, zo heeft de isp bekendgemaakt.

Pal naast het datacenter verrijst een kantoorkolos van 53 meter hoogte, waarin het hoofdkantoor van Previder wordt ondergebracht.

Volgens Computable zijn de Odin Groep en het Expo Business Parc eigendom van de Twentse ict-ondernemer Hans Lesscher. Het terrein van de Expo Center in Hengelo kocht hij al in 2008.

Het ultieme doel is te komen tot een CO2-neutrale exploitatie. Op het 6 hectare grote terrein worden 2 kantoortorens – een van 13 en een van 8 verdiepingen – gebouwd ‘in een architectuur die het ambitieuze karakter van de locatie weerspiegelt’.

Na de bouw van de kantoortoren en de verbouwing van de beurshal wil eigenaar Lesscher de rest van het terrein ontwikkelen met meer kantoren en horeca- en sportfaciliteiten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.