Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kritiek op Apple na stoppen IPv6-ondersteuning

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 17 april 2012 08:02 uur

De nieuwe versie van Apple’s AirPort Utility (6.0) ondersteunt geen IPv6 meer. Dat bleek vorige week tijdens de North Americam IPv6 Summit. In de sector is met grote verbazing gereageerd.

De nieuwste versie 6.0 van AirPort Utility, een configuratieprogramma waarmee wifi-netwerken kunnen worden opgezet en beheerd, ondersteunt geen IPv6 meer. Dit in tegenstelling tot de huidige versie 5.6 die IPv6 nog standaard aan heeft staan.

“Het is zorgwekkend. We hoopten juist meer IPv6-ondersteuning bij de fabrikanten te zien, niet minder”, reageert een techneut van de Amerikaanse telco Comcast. Tijdens de bijeenkomst werd Apple-gebruikers daarom geadviseerd om hun AirPort Utility niet te upgraden.

Steeds meer hardwarefabrikanten als Cisco, ZyXEL en D-Link brengen producten uit die IPv6 ondersteunen. Desondanks blijft het gebruik van IPv6 bij consumenten erg laag.

Op IPv6-gebied speelt Comcast in de VS een voortrekkersol. Volgens PC Advisor is Comcast de eerste Amerikaanse isp die IPv6 gaat ondersteunen voor thuisgebruikers. De nieuwe IPv6-ondersteuning zal later deze maand worden aangekondigd, zo is de verwachting.

Cris, 17 april 2012 10:52 am

Ik blijf van mening dat IPv6 pas op gang gaat komen indien de providers dit native aanbieden (zonder dat de eindgebruiker allemaal tunneltjes e.d. moet maken om van de voordelen van IPv6 gebruik te kunnen maken)

En juist bij de provides is dit geen prioriteit. (Een enkele uitgezonderd) .. Heel vaak krijg je geen duidelijk of geen antwoord wanneer je vraagt wat de plannen zijn voor IPv6.

Kom op providers van Nederland. Ik ben van mening dat er een sleutel rol ligt in het adviseren, informeren en uitrollen van IPv6 naar de eindgebruikers.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.