Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

StopBadware krijgt hulp van LeaseWeb

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 april 2012 08:04 uur

Hostingprovider LeaseWeb is een samenwerking met de non-profitorganisatie StopBadware aangegaan om cybercriminaliteit te bestrijden.  LeaseWeb is daarmee de eerste Europese hostingprovider die de organisatie voorziet van ondersteuning door het leveren van dedicated servers.

LeaseWeb helpt StopBadware met de levering van een hosted serverinfrastructuur en fysieke capaciteit. Ook zorgt LeaseWeb ervoor dat het netwerk en de diensten redundant zijn uitgevoerd om zo verdere groei van StopBadware mogelijk te maken, zo stelt het bedrijf.

LeaseWeb is al langer actief op het gebied van gemeenschappelijke security-initiatieven. De hoster startte eerder al het Community Outreach Project waarbij gratis servercapaciteit en bandbreedte ter beschikking wordt gesteld aan organisaties die de cybercriminelen monitoren, identificeren en aanpakken.

“Non-profit organisaties beschikken vaak over weinig middelen, daarom denken wij dat onze klanten en hun gebruikers er baat bij hebben wanneer initiatieven als StopBadware ondersteund worden”, reageert Alex de Joode, Security Officer bij LeaseWeb.

Vanzelfsprekend is Maxim Weinstein, directeur van StopBadware, blij met de nieuwe partner. “LeaseWeb is voor ons van onschatbare waarde door het verstrekken van gratis ondersteuning en het bieden van inzicht in de verschillen in beperkingen en omgevingen van hostingproviders in Europa.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.