Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mobiel breedbandinternet wint terrein

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 april 2012 08:04 uur

Terwijl in Den Haag deze week is gepleit voor meer openbare plekken met wifi-hotspots, blijkt mobiel breedbandinternet nog lang niet zo populair als internetten via de vaste breedbandverbinding.

Eind vorig jaar had 44 procent van de Nederlanders een mobiele breedbandaansluiting. 33 procent van de mensen met een mobiele telefoon, gebruikt mobiel internet rechtsstreeks via zijn mobiele telefoon. Een groep van 11 procent gebruikt liever een dongel om mobiel te internetten.

Dat schrijft telecomautoriteit OPTA in de maandag verschenen Marktmonitor. De telecomwaakhond constateert verder dat mobiel internet steeds populairder wordt. Dit is af te leiden van een toename van het aantal abonnementen voor mobiel breedband én een toename van het dataverbruik per abonnement, aldus de OPTA.

In een periode van twee jaar is het totale mobiele dataverbruik meer dan verviervoudigd. De omzet uit mobiel dataverkeer is de afgelopen twee jaar met ongeveer 70 procent toegenomen.

Het aantal mobiele breedbandaansluitingen is gestegen van 5 miljoen medio 2010 naar 8,2 miljoen in het derde kwartaal van 2011, een toename met 60 procent.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.