Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloudprovider Interoute boekt kwart meer omzet over 2011

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 april 2012 08:01 uur

Cloudprovider Interoute heeft over heel 2011 een flinke stijging van de omzet gerealiseerd. Ten opzichte van 2010 steeg de omzet met 24 procent naar een totaal van 366 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Volgens Interoute is de stijging te verklaren door de sterke toename in de vraag naar clouddiensten, bandbreedte en infrastructuur. Het leeuwendeel van de omzet komt dan ook uit de clouddiensten die Interoute levert. Interoute heeft daarin fors geïnvesteerd: zo lanceerde het begin dit jaar nog het Virtual Data Center. Ondanks de investeringen hield de onderneming nog een behoorlijke winst over en kon het 7,6 miljoen euro netto bijschrijven.

Footprint
“Onze strategie om innovatieve, concurrerende clouddiensten te leveren aan de zakelijke markt én om onze positie van voorkeursprovider van internet infrastructuur-diensten in onze Europese footprint te behouden, is de belangrijkste reden van onze groei”, stelt CEO Gareth Williams in de toelichting op de cijfers. Interoute zal dan ook blijven investeren.

Interoute beheert 60.000 kilometer glasvezel in Europa en bedient vanuit veertig datacenters klanten door heel Europa, waaronder Deutsche Post, SCA en de UEFA. Begin 2011 werd Interoute de glasvezelnetwerkprovider in West-Europa voor Telefónica en bezegelde het de overeenkomst met Gulf Bridge International.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.