Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Provincie Zeeland krijgt gratis wifi-netwerk

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 april 2012 08:05 uur

Wie deze zomer naar de provincie Zeeland gaat, kan er gebruikmaken van een gratis wifi-netwerk. Op ruim 80 plaatsen in Zeeland wordt het mogelijk om in de openbare ruimte te internetten via wifi.

Dat is het resultaat van de samenwerking tussen energiebedrijf DELTA, provincie Zeeland en de Zeeuwse VVV’s. Volgens de initiatiefnemers neemt de vraag naar open wifi-netwerken steeds verder toe omdat telecomaanbieders de datalimieten terugschroeven.

In Zeeland zal de gebruiker kunnen kiezen uit twee snelheden. Welke snelheden dat zijn, is niet bekendgemaakt. Voor gebruikers die sneller internet willen, is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van een snellere internetverbinding.

De provincie wil zich met 80 wifi-hotspots onderscheiden van de andere regio’s. Gemak moet daarbij voorop staan, zegt Sjoerd Heijning, gedeputeerde van de provincie Zeeland. “Je ziet wel vaker dat je kunt inloggen op het wifi-netwerk van bijvoorbeeld een restaurant, maar iedere uitbater hanteert zijn eigen netwerk met telkens weer andere inlogcodes. Straks heb je op al die plaatsen in Zeeland een en hetzelfde wifi-netwerk”, aldus Heijning.

Ook wordt het beschikbaar stellen van een wifi-netwerk beschouwd als een betere informatievoorziening voor toeristen. Het wifi-netwerk wordt namelijks door de VVV’s gebruikt om, afhankelijk van de locatie van de gebruiker, informatie te verschaffen over de dichtstbijzijnde horecagelegenheden en bezienswaardigheden.

Ervaring
Eerder al werd er in een park in Vlissingen een proef gehouden met gratis wifi. De ervaring van dat project worden meegenomen bij de aanleg van het provinciale netwerk, verzekert DELTA.

Het is niet bekend hoeveel de drie deelnemende partijen investeren voor de aanleg van het wifi-netwerk.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.