Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eurofiber start met datacenterdiensten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 27 april 2012 08:08 uur

Het zakelijke glasvezelbedrijf Eurofiber heeft een eigen datacenter geopend. Dat is meteen de start voor het aanbieden van colocatiediensten.

Met het nieuwe datacenter biedt Eurofiber nu ook ruimte om eigen servers te plaatsen. Het nieuwe datacenter staat in het dorp Groenekan, ten noordoosten van Utrecht. Het heeft een vloeroppervlak van 2000 vierkante meter. “Het datacenter wordt in vier fases gebouwd waarvan de eerste fase van 500 vierkante meter nu is geopend”, vertelt Eurofiber-woordvoerster Clementine Witkamp.

Klanten kunnen gewoon racks afnemen en hun servers plaatsen. “We bieden connectiviteit, maar leveren geen apparatuur.” Witkamp benadrukt dat het gaat om een carrier neutraal datacenter. Eurofiber heeft een landelijk glasvezelnetwerk, maar dat hoeft de klant niet te gebruiken. “Klanten zijn vrij om te kiezen voor een carrier”, aldus Witkamp.

Volgens Eurofiber is er grote behoefte aan regionale datacenters. Voor de locatie dichtbij Utrecht is gekozen als alternatief voor de regio Amsterdam, waar de meeste datacenters staan. Bovendien ligt de locatie in Utrecht boven NAP en is het dicht bij het kantoor van Eurofiber in Maarssen.

Overigens heeft Eurofiber de ambitie om het aantal datacenters verder uit te breiden. “Als dit een succes blijkt, zullen we zeker kijken naar de mogelijkheid om elders ook regionale datacenters te openen.”

Dirk-Jan, 1 mei 2012 3:32 pm

Had Eurofiber in het verleden niet al een DC in utrecht? Er was in ieder geval een NL-IX pop

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.