Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VS blijven beste plek voor datacenter

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 27 april 2012 08:01 uur

Cushman & Wakefield en Hurleypalmerflatt hebben voor de tweede keer hun Data Center Risk Index gepresenteerd. In het rapport blijven de Verenigde Staten bovenaan staan in het als beste locatie voor een datacenter. Nederland staat op een 14e plek. Nieuwe criteria in het rapport waren dit jaar opleidingsniveau van de bevolking en energieveiligheid.

In Europa is het Verenigd Koninkrijk favoriet (2), gevolgd door Duitsland (3). Scandinavische landen stijgen snel in de lijst: IJsland staat vierde, Finland 9e en Noorwegen 12e. In het Midden-Oosten blijft Qatar favoriet op de zesde plek. In Azië leidt Hongkong met een zevende plek, gevolgd door Zuid-Korea (plaats 13).

Gekeken is onder andere naar de kosten van elektriciteit, kans op natuurrampen en gunstige belastingtarieven, de aanwezigheid van bandbreedte (internationaal), kosten van arbeid, politieke stabiliteit, duurzaamheid en het BNP.

De Scandinavische landen winnen snel aan populariteit op de lijst voor goede datacenterplekken. De mogelijkheden voor goedkope koeling is hiervoor een van de belangrijkste redenen. IJsland verwacht de komende jaren nog hoger te stijgen in populariteit als de 100 Gbps-kabel onder de oceaan het land verbindt met Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Opkomende economieën zoals Indonesië, India en Brazilië stijgen nog niet echt op de lijst vanwege moeilijkheden om toe te treden tot de markt in die landen en lokale problemen met connectiviteit.

 

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.