Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN stelt publicatie gTLD-aanvragen uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 mei 2012 08:04 uur

Het kan nog zeker een maand en misschien wel twee maanden duren voordat de ICANN een lijst publiceert van alle aangevraagde toplevel domeinnamen in het gTLD-programma. De storing met het TLD Application System (TAS) heeft roet in het eten gegooid.

ICANN-topman Rod Beckstrom heeft in een interview gezegd dat het wel tot eind juni kan duren voordat de aangevraagde TLD’s bekendgemaakt zullen worden. Hij hoopt dat de namen kunnen worden onthuld voordat de ICANN-bijeenkomst op 29 juni in Praag begint, zo schrijft Domainincite.

Begin april berichtte de ICANN zelf nog dat de namen van de aangevraagde toplevel domeinen op 30 april zouden worden gepubliceerd. Maar door de storing met het TAS is die datum niet gehaald.

TAS is het beheersysteem voor de aanvraag van nieuwe generieke TLD’s zoals .london en .sport. Op 12 april werd het systeem offline gehaald nadat er een beveiligingslek werd geconstateerd. Het oplossen van de problemen heeft veel langer geduurd dan de ICANN aanvankelijk dacht.

Voor Beckstrom is de volgende bijeenkomst overigens ook de laatste mogelijkheid om nog zelf te kunnen vertellen welke TLD’s er zijn aangevraagd. Het evenement is namelijk ook het moment voor Beckstrom om het stokje over te geven aan zijn opvolger. Beckstrom maakte vorig jaar augustus bekend dat hij aan het einde van zijn termijn, op 1 juli 2012, zal stoppen als CEO bij de ICANN.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.