Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix neemt datacenters in Azië over

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 3 mei 2012 08:03 uur

Equinix heeft datacenterprovider Asia Tone uit Hong Kong overgenomen. Daarmee krijgt zij de beschikking over vijf nieuwe datacenters, een disaster-recovery centrum en een datacenter in aanbouw in het Aziatische gebied. Met de overname is een bedrag van 230,5 miljoen dollar gemoeid. De overname is betaald in contanten. De datacenters staan verspreid in Hong Kong, Shanghai and Singapore.

Equinix verwacht de transactie in het derde kwartaal van 2012 af te kunnen ronden. Na afronding beschikt Equinix in totaal over 104 datacenters verspreid in 38 regios. De uitbreiding in het Aziatische gebied is een strategische stap van Equinix. Momenteel is het datacenter in die regio goed voor 2,55 miljard dollar omzet per jaar (2010), dat volgens schatting van onderzoeksbureau Frost & Sullivan zal groeien tot 9,25 miljard dollar in 2017.

Naast de overname van de datacenters krijgt Equinix ook de beschikking over nieuwe klanten in het gebied. Een deel van deze klanten hadden al een relatie met Equinix en kunnen nu genieten van de globale diensten die geleverd worden. De omzet van Asia Tone was circa 30 miljoen dollar in 2011.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.