Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

T-Mobile maakt einde aan internetmerken uit het verleden

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 mei 2012 08:09 uur

Ruim vier jaar na de overname van Orange Nederland door T-Mobile, verdwijnen de Franse internetmerknamen Orange en Wanadoo definitief uit Nederland. Dat heeft de provider vorige week aan klanten meegedeeld.

Internetters die bij accessprovider Online aangesloten zijn en die ooit zijn gestart bij Orange of Wanadoo kunnen nog steeds hun Wanadoo- of Orange-mailadres gebruiken.

Dit gaat echter binnenkort veranderen. Vanaf 1 augustus 2012 verdwijnen alle @wanadoo.nl- en @orange.nl-mailadressen, waarschuwt Online, dat tegenwoordig gewoon T-Mobile heet. Gebruikers met een dergelijk oud mailadres moeten voor die tijd zijn overgestapt op hun @online.nl-mailadres, want die blijft nog wel gewoon bestaan.

Ooit groot
Wanadoo ging, als dochterbedrijf van France Telecom, in 1998 als internetprovider van start. Het bedrijf verwierf een flink marktaandeel op de breedbandmarkt met in het najaar van 2004  zo’n 429.000 actieve breedbandabonnees.  In 2006 kreeg Wanadoo dezelfde naam als de mobiele aanbieder van France Telecom: Orange.

De Nederlandse tak van het bedrijf, Orange Nederland, werd in 2007 ingelijfd door T-Mobile.  Voor de overname werd destijds 1,33 miljard euro betaald. Onderdeel van de afspraken was dat de naam Orange voor 1 juli 2009 van de Nederlandse markt verdwenen zou zijn. Sinds 1 juli 2009 heet Orange dus al Online. En op 1 augustus verdwijnen dus definitief de merknamen Wanadoo en Orange.

ikke, 14 mei 2012 9:52 am

in eerste instantie heeft t nog casema geheten. de tv tak werd ziggo en de internet tak wanadoo

Marco van den Akker, 14 mei 2012 9:58 am

Het is begonnen met de overname van Euronet Internet door France Telecom.

Frank, 25 mei 2012 10:24 pm

Incompleet verhaal. De ruim 140.000 kabelabonnees van Wanadoo/Orange/Online zijn destijds allemaal overgenomen door Ziggo. Alleen de ADSL-klanten zijn overgegaan naar T-Mobile. De vroegere wanadoo.nl- en orange.nl-adressen van de kabelabonnees doen het al een paar jaar niet meer.

Ronald, 30 mei 2012 6:05 am

@Frank; mijn adres op zowel wanadoo.nl als orange.nl doen het nog. Als ze nu worden opgeheven moet ik iets anders verzinnen, woon nu echter in Brazilie, zal wel iets met @Gmail worden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.