Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX organiseert Nederlands evenement IPv6-lancering

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 1 juni 2012 08:01 uur

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) gaat samen met Regionaal Internet Registry RIPE NCC meedoen aan de wereldwijde IPv6-lancering op 6 juni. Beide partijen willen stilstaan bij de mijlaal in de ontwikkeling van het internet, aldus het persbericht. Het evenement vindt plaats in het Science Park Amsterdam, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.

Iedereen die betrokken is bij IPv6 kan de lancering van IPv6  tijdens de bijeenkomst real-time volgen via de statistieken van RIPE NCC. “De wereldwijde IPv6-lancering is het uitgangspunt van de groei van het Internet”, zegt hoofdwetenschapper bij RIPE NCC Daniel Karrenberg. CTO van AMS-IX Henk Steenman is het daarmee eens: “De wereldwijde IPv6-lancering is de langverwachte start van een grootschalige inzet van IPv6 door belangrijke spelers in de internetindustrie.”

De internationale lancering van IPv6 wordt georganiseerd door de Internet Society. Veel grote internetbedrijven overal ter wereld doen mee, zoals bijvoorbeeld Google, Facebook en Cisco.

De organisatie van het evenement in Nederland bestaat verder  uit UvA, Hogeschool van Amsterdam (HvA), SURFnet, RIPE NCC, AMS-IX, Internet Society (ISOC), Routz, NLnet, NLnetLabs, Stichting IPv6 Nederland en IPv6 Taskforce. Het programma kun je hier vinden.

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.