Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wifi-standaard voor draadloos streamen klaar

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 juni 2012 08:03 uur

Een nieuwe wifi-standaard die het draadloos streamen van content tussen twee apparaten gemakkelijker moet maken, is in een afrondende fase.

De techniek die daarbij gebruikt wordt, is Miracast; een standaard voor het doorzenden van audio- of videocontent naar beeldschermen zoals tv’s.

De Wi-Fi Alliance is het nu eens over de standaard en wil goedkeuring geven voor een officieel Wi-Fi CERTIFIED Miracast-standaard. De verwachting is dat het certificeren van apparaten volgens deze standaard nog dit jaar van start kan. Bij de certificering gaat het vooral om beeldtoestellen zoals televisies, set-top boxen, notebooks, smartphones en tablets.

De nieuwe standaard kan gebruikt worden om bijvoorbeeld direct en real time een video van een smartphone op een breedbeeld televisie te tonen, of een Powerpoint-presentatie van een laptop direct draadloos af te spelen via een beamer op een groot kamerscherm.

Al enige tijd is wifi veel populairder voor het maken van verbindingen tussen verschillende apparaten dan het gebruik van kabels. De alliantie heeft dan ook hoge verwachtingen van de nieuwe technologie. Volgens schattingen zijn in 2011 meer dan een miljard wifi-apparaten verkocht en de verwachting is dat dit aantal de komende vier jaar nog met jaarlijks 30 procent zal groeien.

Bekijk hier een video van hoe het werkt:

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.