Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dot TK is met 8,4 miljoen adressen zeer populaire TLD

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 juni 2012 08:06 uur

De registry Dot TK, de beheerder van .tk-adressen, geeft sinds kort openheid over het aantal geregistreerde internetadressen. Met bijna 8,4 miljoen .tk-adressen staat Dot TK op de zesde plaats op de lijst van populairste internetextensies.

Dankzij de nieuwe informatie van .tk is de Chinese ccTLD uit de lijst van tien populairste extensies verstoten. Op nummer 1 in lijst staat uiteraard .com met bijna 102 miljoen geregistreerde adressen aan het einde van het eerste kwartaal. Dot TK bezet de zesde plaats met 8.371.898 adressen.

De achtste plek op de ranglijst is voor het .nl-domein met ruim 4,8 miljoen adressen, direct gevolgd door .ru (3,7 miljoen) en op de tiende plaats .eu.

.EU
In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het aantal geregistreerde .eu-adressen tot 3.593.299. Dat is 6,1 procent hoger dan in dezelfde periode in 2011. In het eerste kwartaal kwamen er 78.771 .eu-registraties bij. Dat is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van het begin van dit jaar. Het aantal nieuwe registraties lag 9 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2011, zo schrijft de beheerder van .eu, Eurid, in het kwartaalverslag (pdf).

Voor de cijferliefhebbers: in Nederland zijn nu 483.236 .eu-adressen geregistreerd. Dat betekent dat er op elke duizend Nederlanders 29 .eu-adressen zijn geregistreerd. Bij de .nl-domeinnamen zijn dat ruim 292 domeinnamen per 1000 Nederlanders.

ISPam.nl Job board

Martijn Couprie, 7 juni 2012 11:23 am

Op de meeste .tk-domeinnamen die ik tegenkom staat een parkeerpagina met advertenties en de mededeling dat je de domeinnaam kan kopen. Dot TK plaats die op .tk-domeinnamen die minder dan X bezoekers krijgen per Y periode (100 per maand uit mijn hoofd). Als .tk-domeinnamen nooit verlopen, in hoeverre is die 8,4 miljoen dan realistisch?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...