Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dot TK is met 8,4 miljoen adressen zeer populaire TLD

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 juni 2012 08:06 uur

De registry Dot TK, de beheerder van .tk-adressen, geeft sinds kort openheid over het aantal geregistreerde internetadressen. Met bijna 8,4 miljoen .tk-adressen staat Dot TK op de zesde plaats op de lijst van populairste internetextensies.

Dankzij de nieuwe informatie van .tk is de Chinese ccTLD uit de lijst van tien populairste extensies verstoten. Op nummer 1 in lijst staat uiteraard .com met bijna 102 miljoen geregistreerde adressen aan het einde van het eerste kwartaal. Dot TK bezet de zesde plaats met 8.371.898 adressen.

De achtste plek op de ranglijst is voor het .nl-domein met ruim 4,8 miljoen adressen, direct gevolgd door .ru (3,7 miljoen) en op de tiende plaats .eu.

.EU
In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het aantal geregistreerde .eu-adressen tot 3.593.299. Dat is 6,1 procent hoger dan in dezelfde periode in 2011. In het eerste kwartaal kwamen er 78.771 .eu-registraties bij. Dat is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van het begin van dit jaar. Het aantal nieuwe registraties lag 9 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2011, zo schrijft de beheerder van .eu, Eurid, in het kwartaalverslag (pdf).

Voor de cijferliefhebbers: in Nederland zijn nu 483.236 .eu-adressen geregistreerd. Dat betekent dat er op elke duizend Nederlanders 29 .eu-adressen zijn geregistreerd. Bij de .nl-domeinnamen zijn dat ruim 292 domeinnamen per 1000 Nederlanders.

Martijn Couprie, 7 juni 2012 11:23 am

Op de meeste .tk-domeinnamen die ik tegenkom staat een parkeerpagina met advertenties en de mededeling dat je de domeinnaam kan kopen. Dot TK plaats die op .tk-domeinnamen die minder dan X bezoekers krijgen per Y periode (100 per maand uit mijn hoofd). Als .tk-domeinnamen nooit verlopen, in hoeverre is die 8,4 miljoen dan realistisch?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.