Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Willem van Waveren benoemd in Raad van Toezicht SIDN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 juni 2012 08:01 uur

De SIDN heeft Willem van Waveren op voordracht van de Vereniging van Registrars per 9 mei 2012 benoemd in de Raad van Toezicht van SIDN. Van Waveren is geen onbekende. Als onafhankelijk bestuursadviseur kwam onder zijn leiding in 2011 de Vereniging van Registrars tot stand.

De voordracht van Willen van Waveren door de Vereniging van Registrars vloeit voort uit een samenwerkingsovereenkomst met de SIDN. In deze overeenkomst is bepaald dat de vereniging één van de leden van de Raad van Toezicht mag voordragen. Eind 2011 heeft de VvR van dat recht gebruikgemaakt en is Van Waveren als kandidaat voorgedragen. Uiteindelijk duurde het tot 9 mei 2012 tot de daadwerkelijke benoeming.

Opvallend is dat de benoeming pas op 11 juni, ruim een maand later, door de SIDN naar buiten is gebracht. SIDN-woordvoerster Lycke Hoogeveen liet tegen ISPam.nl weten dat hier geen concrete reden voor is. Er moest onder meer met het bestuur van de VvR worden afgestemd over het bericht dat naar buiten zou worden gebracht. Wel erkent Hoogeveen dat het opvallend is dat het nieuws zo lang op zich heeft laten wachten.

Op basis van zijn achtergrond met verschillende commissariaten en de prestatie dat hij, het lastig met elkaar te verbinden registrarveld van de SIDN heeft weten te verenigen, kan met een gerust hart worden gesteld dat Van Waveren een goede keuze is. Daarnaast heb ik ook zelf mogen ervaren dat hij iemand is die de partijen bij elkaar kan houden en tegelijkertijd de verschillende belangen die bij en rondom de SIDN spelen, goed weet te doorgronden.

Overigens is het nog interessant om te wijzen op de profielschets Raad van Toezicht (pdf), waar nadrukkelijk in is bepaald dat: “de leden van de raad van toezicht gezamenlijk een brede en afgewogen afspiegeling moeten zijn van de relevante partijen uit de lokale internetgemeenschap”. Voldoet de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht hieraan?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.