Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICT-managers kiezen KPN als beste ICT-leverancier

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 juni 2012 08:02 uur

KPN is de grote winnaar geworden in het jaarlijkse ICT-onderzoek van het zakenblad Management Team.

Gedurende circa drie weken in maart en april konden ICT-managers in Nederland hun voorkeur uitspreken voor ICT-dienstverleners op basis van zes kenmerken: het oplossen van klachten, flexibiliteit, planning, budgetbewaking, de verhouding prijs/kwaliteit en inhoudelijke kennis.

Het bedrijf dat het vaakst genoemd werd, eindigde daarbij steevast bovenaan: KPN Corporate Market. Dat heeft met negen vakgebieden een overall score van 7,8 behaald.

Het bepalen van de winnaar was een complexe berekening, erkent Management Team. “Omdat de ICT-gids tien categorieën telt, is het lastig een overall winnaar aan te wijzen. Is de nummer 1 in Pakketsoftware beter dan de nummer 2 bij Consultancy? Om toch een vergelijking te kunnen maken, hebben we de top-10 in elke categorie punten gegeven: 10 punten voor de nummer 1, en 1 voor de nummer 10. Door die allemaal bij elkaar op te tellen ontstaat een ranglijst.”

In 2011 stond Atos nog op de eerste plaats. Atos is dit jaar tweede geworden, gevolgd door Cap Gemini. Bijna alle bedrijven in de top 10 dit jaar stonden ook vorig jaar in de top en deden aan stuivertje verwisselen. Nieuwe binnenkomer in de top 10 is HP op plaats 9 waar het vorig jaar op de 13e plek stond.

Pieter, 18 juni 2012 8:32 am

Sorry maar hebben we het hier wel ECHT over KPN?

Quote:
op basis van zes kenmerken: het oplossen van klachten, flexibiliteit, planning, budgetbewaking, de verhouding prijs/kwaliteit en inhoudelijke kennis.

Sorry maar ik kan dit echt niet onderschrijven als ervaring met KPN en ik denk vele met mij...

Randy, 18 juni 2012 10:48 am

Ik denk ook niet dat er enige vergelijking - anders dan de naam - mogelijk is tussen KPN Corporate Market en de consumententak van KPN.
Of ik wat heb aan de uitslag van het blad MT... Ik weet het niet. Leuk dat IT-managers wat vinden, maar liever heb ik een onderzoek op basis van gebruikers. Giarte doet zoiets goed met de ITsat Outsourcing Performance monitor.

fred, 19 juni 2012 8:42 pm

IT Managers = Gebruiker

Alex, 20 juni 2012 8:24 pm

Laat me niet lachen....
KPn moet eens wat aan die webhosting online doen want je kan er helemaal niks mee , ze lopen achter de feiten aan ,ik werd iedere keerdoodgespamd op mijn site die gehost werd door KPN die beveiliging stelt niks voor en als je gaat klagen krijg je geen reactie meer ...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.