Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute breidt Nederlands datacenter uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 juni 2012 08:07 uur

ICT service provider Interoute start binnenkort met de uitbreiding van haar datacenter in Schiphol-Rijk. De nieuwe zaal kan waarschijnlijk eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Interoute heeft nu een kantoorpand in Schiphol-Rijk waarin ook een datacenter is ondergebracht. Op dit moment bestaat het datacenter uit twee zalen van ieder 300 vierkante meter. Eén zaal is gevuld met eigen apparatuur en een zaal met apparatuur van klanten.

Dankzij de groei van onder meer diverse hosted diensten en clouddiensten wordt de derde zaal – van eveneens 300 m2 –  klaargemaakt voor gebruik. De inrichting ervan wordt op dit moment voorbereid. De bedoeling is om aan dit jaar de zaal operationeel te hebben.

De nieuwe zaal zal volgens de inzichten en technologieën van dit moment worden ingevuld met bijvoorbeeld free to air cooling en hot- en cold aisles. In de huidige zalen zijn die koude en warme gangen niet gebruikt omdat de belasting per rack daar niet zo hoog is (4 kW), aldus Interoute.

Volgens Berend Jan van Maanen, managing director Benelux bij Interoute, is er voldoende groei om snel met de nieuwe zaal te beginnen. Hij ziet vooral een sterke groei bij het midden- en kleinbedrijf dat steeds meer de voordelen inziet van het plaatsen van servers in een datacenters en van het gebruik van hosted diensten.

Vliegtuighal
Interoute heeft voorlopig nog groeimogelijkheden op deze locatie onder de rook van Schiphol. Het pand waar het bedrijf is gevestigd, was vroeger een hal voor vliegtuigen. De datacenterruimnte is echter niet zo hoog als het pand zelf omdat dat niet efficiënt is voor de koeling. “Maar we overwegen om ook een tweede verdieping bovenop het huidige datacenter te maken zodat we nog veel meer uitbreiding aan kunnen”, aldus Van Maanen.

Overigens gaan de groeiplannen van de provider verder dan alleen het datacenter in de regio Amsterdam. Nog voor het einde van dit jaar wordt ook de capaciteit van de datacenters in Berlijn, Madrid en Génève vergroot.

UEFA
Interoute heeft wereldwijd 8 datacenters en 32 colocatie centers en verzorgt onder meer de hosting van Habba Hotel en van de UEFA-site voor het EK2012. Daarnaast levert Interoute netwerkdiensten en videodiensten van verschillende leveranciers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.