Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Switch Datacenters breidt uit in Amsterdam

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 29 juni 2012 08:04 uur

Switch Datacenters gaat zijn carrier neutrale datacenter in Amsterdam Zuidoost uitbreiden. De eerste voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels begonnen.

Switch Datacenters heeft op dit moment een zaal van 1000 vierkante meter in gebruik. “Die is nu voor 60 procent verhuurd. Met de huidige orderintake is dat voor ons het moment om met de start van de uitbreiding te beginnen”, vertelt Gregor Snip, technisch directeur bij Switch Datacenters, in gesprek met ISPam.nl.

Onlangs zijn de eerste koelsystemen De tweede zaal zal ook 1000 m2 groot zijn en ruimte bieden aan 509 racks. “Dat aantal racks is vrij uniek. We werken met een speciale koeling waardoor er meer ruimte is voor racks”, aldus Snip. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van het Rittal Coolwall-systeem.

Voor het einde van dit jaar zullen waarschijnlijk de eerste nieuwe racks in de nieuwe zaal worden geplaatst.

Connectiviteit
Snip zegt inmiddels een aantal interessante isp’s als klant te hebben, zonder daarbij namen te noemen. “Er is best veel vraag naar datacenterruimte en vooral naar connectiviteit.” Switch Datacenters is aangesloten op 40 Tier 1-carriernetwerken. En dat moet nog groeien want Snip heeft grote ambities: “We willen Telecity2 evenaren in connectiviteit. Qua ruimte hebben we ze nu al ingehaald”, zegt hij.

Switch Datacenters was vorig jaar nog een nieuwkomer die in augustus een datacenter in Amsterdam opende. Switch Datacenters is een initiatief van Gregor Snip en Rudolph Meijer, ook wel bekend als oprichter van BBned.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.