Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo doet test met wifi hotspot-model van Fon

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 juli 2012 08:08 uur

In een aantal wijken in Groningen is Ziggo een proefproject gestart met het bouwen van een wifi-netwerk met behulp van klantenhotspots.

Ziggo gaat in de wijken Helpman, de Wijert, Herewegwijk en Villabuurt-West kijken in hoeverre Ziggo’s modem/routers gebruikt kunnen worden om zoveel mogelijk wifi hotspots op te zetten.

Het model waarop de proef gebaseerd is, lijkt te zijn afgekeken van het model waar het Spaanse Fon Technologies al jaren gebruik van maakt. Daar kunnen gebruiker een hun modem delen met andere Fon-gebruikers (Fonera’s). Gebruikers betalen minder voor hun abonnement naarmate ze meer bandbreedte met buitenstaanders delen.

Net als Fon, stelt Ziggo een aantal voorwaarden aan het klantnetwerk zodat de veiligheid en privacy  gegarandeerd zijn. Zo mag het wifi-gebruik door gasten geen invloed hebben op de internetprestaties bij de klant en moet de hotspot ‘voldoende bereik hebben om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid’ te geven.

De test in Groningen duurt minimaal vijf weken. De internetprovider hoopt dat maximaal 1200 klanten meedoen met de test. De uitkomsten van de test bepalen of Ziggo op korte termijn doorgaat met de implementatie van Ziggo Hotspots.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.