Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ADV: Met de elastische cloud is alles mogelijk

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 9 juli 2012 08:01 uur

‘Iedere provider kan een eigen ‘Amazon Web Services’ platform maken.’ Dat zegt directeur Marco van den Akker van 123Cloud. 123Cloud is namelijk de enige partij in de Benelux die isp’s in staat stelt Cloud Computing volledig in eigen beheer te kunnen voeren en deze vervolgens af te rekenen naar daadwerkelijk verbruik.

Het bouwen van een cloudoplossing met 123Cloud stelt gebruikers in staat om een bestaande datacenteromgeving, virtualisatie investeringen en traditionele ICT-zakelijke toepassingen over te brengen naar een Cloud georganiseerde omgeving.

123Cloud biedt providers software aan wat als alternatief kan dienen voor VMware en Citrix omgevingen. Providers zijn in staat onder white label een eigen publieke of private/hybride cloudinfrastructuur te realiseren, voorzien van een geavanceerde webbased gebruikers interface met geïntegreerde provisioning mogelijkheid. Klanten kunnen via de App center kiezen uit kant en klaar ICT-oplossingen. De software is voorzien van hoogwaardige security oplossingen zoals : VM Netwerk Isolatie en security oplossingen voor het voorkomen van ARP, IP and MAC poisoning en DHCP injection/spoofing.

“Dat hier niet gaat om ‘zolderkamersoftware’ bewijst de inzet van de software door kenmerkende namen als France Telecom, Orange, Dell en HP. Speciaal voor financiële,- zorg,- en overheidsinstellingen zoals de Bank of China en de Amerikaanse regering is er een High Assurance Cloud oplossing beschikbaar”, zegt Van den Akker.

Oneindige mogelijkheden
123Cloud, dat in 2009 is opgericht, biedt een combinatie van hardware, software en connectiviteit. “De klant heeft met 123Cloud de mogelijkheid om utility computing voor de organisatie in te zetten”, stelt Van den Akker. Bedrijven kunnen een volledige ICT-infrastructuur ontwerpen, creëren en beheren met de 123Cloud-software. “Cloud computing is in principe eigenlijk niet anders dan mainframe computing. Alleen heeft de eindgebruiker nu veel meer mogelijkheden.”

Een unieke mogelijkheid die standaard in de 123Cloud-software wordt meegeleverd, is de API. Deze API biedt organisaties de mogelijkheid om reeds bestaande bedrijfsprocessen en oplossingen te koppelen aan danwel het publieke cloudplatform van 123Cloud of eigen infrastructuur. Door de Federated Cloud oplossing kunnen meerdere datacenters met elkaar verbinden. “Het geeft providers een antwoord op de steeds meer eisende klant haar wensen, zonder daar grote investeringen voor te hoeven doen.”

Daarnaast is de software van 123Cloud hardware en software vendor lockvrij. Dit betekent in de praktijk dat providers zowel Windows- als Linux-oplossingen over meerdere hypervisors kunnen worden ondersteund zoals Xen, KVM, VMware, HyperV en het compatible is met de OpenStack-standaarden.

Cloud Marktplaats
Service providers kunnen de terugverdientijd van haar huidige infrastructuren versnellen door overcapaciteit te verkopen via de Cloud marktplaats van 123Cloud. Denk hierbij aan het bedienen van de Amerikaanse en Aziatische markten tijdens Europese daluren. Zo ook kan er invulling worden gegeven aan de grotere vraag naar capaciteit uitwisseling tussen providers.

Geen contract voor het Public Cloud platform
Naast een de service provider software editie heeft 123Cloud een eigen Public Cloud platform.
Bijna alle huidige cloudleveranciers werken met contracten, maar dat is een achterhaald model, meent Van den Akker. “We moeten af van het contractenverhaal. Bij 123Cloud is de klant niet gebonden en als je niet tevreden bent, is dat heel erg vervelend, maar kun je direct weg.”

Hoewel 123Cloud Cloud Platform niet met contracten werkt, worden er wel garanties af gegeven.
“Klanten moeten er bijvoorbeeld van uit kunnen gaan dat bij een connectiviteitstoring het verkeer binnen minuten zal worden gerouteerd”, vindt Van den Akker.

Betalen per minuut voor daadwerkelijk verbruik

Niet alleen het aantal mogelijkheden dat 123Cloud biedt is uniek. Ook de manier van factureren is dat, want er kan worden afgerekend per minuut op basis van een prepaid-model. Klanten kunnen hun tegoed bij het bedrijf opwaarderen. “Als een bedrijf bijvoorbeeld vijf databaseservers nodig heeft, voor 27 minuten, dan is dat mogelijk.” En als het bedrijf de servers niet meer nodig heeft wordt er simpelweg 27 x 5 servers afgerekend.”

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact op met Marco van den Akker: [email protected] of 085-201 01 91

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.