Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Atrato start samenwerking met Switch en Dataplace

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 11 juli 2012 08:06 uur

Netwerk service provider Atrato IP Networks wil zijn netwerk in Nederland snel uitbreiden. Het bedrijf heeft deze week nieuwe aansluitingen opgeleverd in de datacenters van Dataplace en Switch Datacenters.

Atrato is een leverancier van carrier- en ip-verkeersdiensten en van remote IX, oftewel het beschikbaar stellen van poorten op internet exchanges op andere locaties dan de exchange zelf met haar apparatuur aanwezig is.

Aan de lijst met zogenoemde point of presences (POPs) zijn twee locaties toegevoegd.  Allereerst heeft Atrato een contract getekend met Dataplace in Alblasserdam. Klanten van Dataplace kunnen hierdoor kiezen voor AMS-IX-certified diensten die door Atrato IP Networks kunnen worden geleverd, zo maakte het datacenter dinsdag zelf bekend.

Atrato IP Networks is de grootste AMS-IX-partner en voor onze klanten is het een goede ontwikkeling dat zij nu meer keuze hebben als het gaat om carrierdiensten”, reageert Dataplace-directeur Gerben van der Veen.

Dataverkeer
Ook heeft Atrato een contract getekend met Switch Datacenters. In de vestiging van Switch Datacenters in Amsterdam Zuidoost heeft Atrato twee 40Gb switches geplaatst. Volgens Switch is de samenwerking is een passend antwoord op de steeds groter wordende behoefte aan dataverkeer in de regio Amsterdam.

Atrato IP Networks is een relatief jong bedrijf (ca. 3 jaar) met aansluitingen op 25 internet exchanges. Dit jaar wil het netwerkbedrijf ook gaan uitbreiden naar Azië en Zuid-Amerika.

Tim, 17 juli 2012 8:01 am

Ga zo door Atrato :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.