Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix timmert hard aan de weg in Zuidoost-Azië

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 juli 2012 08:09 uur

Datacenterprovider Equinix is druk bezig zijn aanwezigheid in Zuidoost-Azië uit te breiden. ‘Waar je de content produceert is minder relevant, waar de content wordt geconsumeerd des te meer.’

In korte tijd heeft Equinix diverse uitbreidingen in Azië aangekondigd. Zo rondde Equinix vorige week nog de tweede fase af van de International Business Exchange in Hong Kong, HK2. Dit is een flinke uitbreiding van het datacenter want aan de bestaande ruimte voor 450 cabinets, is er met de tweede fase ruimte bijgekomen voor nog eens 1000 cabinets.

Daags daarvoor maakte Equinix al de overname van de Asia Tone bekend, een datacenterprovider in Hong Kong. Voor de overname is ruim 230 miljoen dollar betaald. En vorige maand werd nog een uitbreiding van het Singapore 2-datacenter van Equinix aangekondigd tot ruim 3200 cabinets.

“We zien dat er zowel vanuit de VS maar ook uit de EU veel interesse is in colocatie in Azië”, vertelt Michiel Eielts, directeur van Equinix Nederland tegenover ISPam.nl. “Dit is natuurlijk ook in lijn met de economische ontwikkelingen en bovendien is de interne groei in die landen vele malen hoger dan bij ons.”

De keuze voor de snelle uitbreiding in Azië heeft dan ook vooral te maken met een combinatie van economische vooruitzichten en prioritering, stelt Eielts.

Global
“De Aziatische markten zijn jong en nog niet is er alles uitgekristalliseerd zoals hier, concreet betekent dat wij nu bijvoorbeeld de eerste onafhankelijke leverancier in Shanghai zijn en nog kunnen bouwen aan een echte Internet Hub voor de regio.”

Equinix heeft klanten uit alle regio’s in de wereld en die kunnen nu gemakkelijker geholpen worden om bijvoorbeeld naar China te gaan.  Eielts voegt daar nog een extra reden aan toe. “De online dienstenmarkt is echt global en op zoek naar de grootste concentraties consumenten zoals die in Azië aanwezig zijn. Waar je de content produceert is minder relevant, waar de content wordt geconsumeerd des te meer.”

Equinix telt nu wereldwijd 105 datacenters. Overigens investeert Equinix ook nog flink in de EU, bijvoorbeeld met PA4 (Parijs) dat net geopend is en AM3 (Amsterdam, Science Park) waarvan de opening in het derde kwartaal wordt verwacht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.